Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Roffert 23 in Oirlo 5808 BZ

Roffert 23

5808 BZ Oirlo, NL
Vraagprijs € 350.000,- k.k. Beschikbaar

Omschrijving

Ontwikkellocatie intensieve veehouderij aan Roffert te Oirlo.

Perceel 01,64.00 ha

Algemeen
Een agrarische bouwkavel aan Roffert in Oirlo met alle benodigde vergunningen, inclusief NB-vergunning, voor de bouw van een modern nieuw agrarisch bedrijf. De huidige vergunningen zijn verleend voor de bouw van een stal voor ruim 2.850 vleesvarkens en circa 2.000 gespeende...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Varkenshouderij Perceeloppervlakte 01 ha 64 a 00 ca
Lees meer

Omschrijving

Ontwikkellocatie intensieve veehouderij aan Roffert te Oirlo.

Perceel 01,64.00 ha

Algemeen
Een agrarische bouwkavel aan Roffert in Oirlo met alle benodigde vergunningen, inclusief NB-vergunning, voor de bouw van een modern nieuw agrarisch bedrijf. De huidige vergunningen zijn verleend voor de bouw van een stal voor ruim 2.850 vleesvarkens en circa 2.000 gespeende biggen. Door de ligging in het landbouwontwikkelingsgebied plus de aanwezige rechten biedt deze locatie volop kansen voor ontwikkeling naar een groot en modern bedrijf in de intensieve veehouderij.
Ligging en omgeving
Het perceel is gelegen aan Roffert 23 in Oirlo, op de grens met Castenray, gemeente Venray. De Roffert is een parallelweg van snelweg A73 en ligt circa 300 meter ten oosten hiervan, tussen Venray en Horst.
De locatie is gelegen in het landbouwontwikkelingsgebied. De dichtstbijzijnde burger zit op 200 meter afstand. Door de achterliggende snelweg A73 (Nijmegen-Venlo) is het perceel uitstekend ontsloten.
Omschrijving
Het perceel van 1,64 ha groot is volledig bestemd als bouwblok. Door de langgerekte en rechthoekige vorm van circa 175 x 95 meter is het perceel zeer efficiënt te benutten. De huidige bouw- en milieuvergunning omvat een stal van circa 37 x 120 meter voor 2.856 vleesvarkens en 2016 gespeende biggen. Eenzelfde stal kan er nog langs gebouwd worden en er kan een bedrijfswoning met loods worden gerealiseerd. Ook de benodigde NB-wet vergunning is verleend.


Bestemming
De locatie is gelegen in het bestemmingsplan Buitengebied Venray 2010. Het is bestemd als bouwvlak voor intensieve veehouderij in agrarisch gebied met dubbelbestemming Waarde-Archeologie-2. De gebiedsaanduiding is “landbouwontwikkelingsgebied”.
Perspectieven
1. Het huidige perceel van 1,64 ha is volledig ingekleurd als bouwblok. Bij verwerving van extra grond kunnen er mogelijkheden komen dit bouwblok verder te vergroten.

2. De huidige milieuvergunning d.d. 6 juli 2010 omvat 2.856 vleesvarkens en 2.016 gespeende biggen. De totale ammoniak-emissie omvat 1.735,5 kg NH3. De totale geurbelasting 20.597 Ou. De NB-wet vergunning van 30 juni 2011 is verleend voor 3.809,3 kg NH3.

Door een adviesbureau zijn via een quickscan de volgende maximaal te houden dieraantallen binnen het huidige bouwblok aangegeven:
- 8.050 vleesvarkens
- 1.600 fokzeugen met 6.200 gespeende biggen
- 3.150 vleeskalveren
Bij eventuele uitbreiding van het bouwblok kunnen deze aantallen verder worden uitgebreid.
3. Melkgeitenhouderij. Gezien de gunstige ligging in agrarisch gebied zijn goede mogelijkheden voor de bouw van een nieuw en modern bedrijf voor melkgeitenhouderij.

Bijzonderheden:
• Op 30 juni 2011 is de Natuurbeschermingswet-vergunning verleend.
• Aan de zuid zijde van het perceel komt een gezamenlijke weg met de buurman naar de achterzijde van het perceel plus voor de bereikbaarheid van de achterliggende cultuurgrond. Voor deze weg wordt een recht van overpad over en weer gevestigd.
• Het bouwblok mag bebouwd worden tot 5 meter vanaf de perceelgrens.
• Een bedrijfswoning met loods zijn mogelijk.
• Op het perceel is geen archeologisch vervolg onderzoek meer nodig.
• Nutsvoorzieningen zijn, behalve aardgas, op korte afstand van het perceel beschikbaar.
• Bij aankoop van buurmans grond zijn er kansen voor vergroting van het bouwblok op deze locatie.
• Een ideale locatie voor ondernemers die een groot modern nieuw bedrijf in intensieve veehouderij willen ontwikkelen.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Varkenshouderij Type onderneming Zeugen en vleesvarkensbedrijf Productierechten Zeugen, Vleesvarkens, Zeugen en vleesvarkens Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 350.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 01 ha 64 a 00 ca Huiskavels 01 ha 64 a 00 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 01 ha 64 a 00 ca Inhoud 1 m³ Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Bouwjaar 1900
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.