Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Venloseweg 5 in Ospel 6035 RX

Venloseweg 5

6035 RX Ospel, NL
Vraagprijs € 595.000,- k.k. Beschikbaar

Omschrijving

ALGEMEEN
In het buitengebied van Nederweert bieden wij u een Pluimveehouderij met bedrijfswoning aan de Venloseweg 5 te Ospel op 2,20.45 ha aan. De locatie kent een goede ontsluiting via de N275 waardoor de A67 en A2 op korte afstand zijn gelegen. Op de locatie rust een milieuvergunning voor het houden van 13.729 legkippen. Ook op het gebied van paardenhouderij liggen er mogelijkheden...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Pluimveebedrijf Perceeloppervlakte 02 ha 20 a 45 ca
Lees meer

Omschrijving

ALGEMEEN
In het buitengebied van Nederweert bieden wij u een Pluimveehouderij met bedrijfswoning aan de Venloseweg 5 te Ospel op 2,20.45 ha aan. De locatie kent een goede ontsluiting via de N275 waardoor de A67 en A2 op korte afstand zijn gelegen. Op de locatie rust een milieuvergunning voor het houden van 13.729 legkippen. Ook op het gebied van paardenhouderij liggen er mogelijkheden evenals functiewijziging in Wonen, Bedrijfsactiviteiten, Recreatie of Maatschappelijke doeleinden.


PERSPECTIEVEN
-Gelet op de bestemming, aanwezigheid van een milieu- en natuurbeschermingswetvergunning behoort een paardenhouderij tot de mogelijkheden
-Binnen het bestemmingsplan zijn mogelijkheden opgenomen om de bestemming om te zetten in Wonen, Bedrijf (milieucategorie 1 & 2), Recreatie en Maatschappelijke doeleinden.
-Een combinatie van (biologische)pluimveehouderij met recreatie of zorg als nevenactiviteit behoort tot de mogelijkheden.


OMSCHRIJVING WONING
Woonhuis, gebouwd van steen in spouwmetselwerk, begane grondvloer in beton, verdiepingsvloer in hout (zoldervloer is geïsoleerd met minerale wol), houten dakspanten, beplankte kap en gedekt met rode gebakken mulde pannen. De woning is voorzien van dubbelglas en aan de voorzijde voorzien van rolluiken. Warmwater voorziening middels gasgestookt cv-ketel (Remeha 2014). Verder kent de woning aan de buitenzijde nog authentieke elementen.
Indeling begane grond:
•Hal met toegang tot de keuken
•Woonkamer met boeren eikenvloer, stucwerk wanden en plafond
•Keuken eveneens voorzien van tegelvloer, stucwerk wanden en plafond en vaste trapopgang naar eerste verdieping. Keuken in rechte opstelling en ingericht met:
- 4 pits gasfornuis met afzuigkap
- Spoelbak
- Inbouwvaatwasser
- Koelkast
- Combimagnetron
•Kantoor
•Bijkeuken/achterentree voorzien van toilet, douche, witgoedopstelling en meterkast. Vanuit de bijkeuken heeft men toegang tot de aanpandige stal. De stal is voorzien van diverse afsluitbare ruimtes en zolderverdieping (beton). De kap van stal is niet beschoten.
Eerste verdieping:
•Via de vaste trap is de overloop bereikbaar. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers zijn voorzien van een laminaatvloer en stucwerk wanden en plafonds. Een slaapkamer is voorzien van een inloopkast.
•De badkamer is voorzien van tegelvloer, schrootjesplafond, tegelwanden en ingericht met ligbad, douchecabine, toilet
en wastafel.

OMSCHRIJVING BEDRIJFSGEBOUWEN
Aanpandige stal
De aanpandige stal meet een oppervlakte van ca. 362 m² (24 x 13 meter / 5 x 10 meter). De stal is ingericht met werkplaats, dubbel garage en opslagruimte en beschikt over 2 overhead deuren, een houten schuifdeur, elektrische sectionaalpoort en diverse houten loopdeuren.

Pluimveestal I in gebruik voor opslagdoeleinden. De stal is in 1963 opgetrokken uit steense muren met houten dakspanten, voorzien van een betonvloer en het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal meet ca. 700 m² (14 x 50 meter).

Pluimveestal II (KAT gecertificeerd) in gebruik voor 7.814 scharrelkippen (Freiland) met uitloop. De stal is in 2006 opricht en in prefabbeton (geïsoleerde) elementen opgetrokken, voorzien van stalen spanten, kopgevels in sandwichpanelen, Unidek dakplaten en het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De uitloop met windbreekgaas aan de oostzijde van de stal is in 2007 opgericht. De stal is ingericht met grondhuisvesting met buisbeluchting.

In het voorste gedeelte van de stal bevindt zich de eierverzamelruimte met een Moba 55 inpakmachine.

De mogelijkheid bestaat om de stal aan te wenden voor de biologische pluimveehouderij

Schuur in gebruik als recreatieruimte en opslagruimte. De schuur is omstreeks 1960 gebouwd en in betonelementen opgetrokken, vloer van beton, houten dakspanten en gedekt met asbesthoudende golfplaten. De schuur meet 160 m² (8 x 20 meter).


VERGUNNINGEN
Milieuvergunning
Op de locatie rust een milieuvergunning voor het houden van:
-5.915 legkippen (E 2.7)
-7.814 legkippen (E 2.9.2)

De locatie opteert thans voor de ‘stoppersregeling’ waardoor de vergunning niet volledig benut kan worden.

Nb-Vergunning
De locatie is voorzien van een geldige Natuurbeschermingswetvergunning.


BIJZONDERHEDEN
Tot het object behoren 5.225 pluimveerechten. Deze zijn niet bij de vraagprijs inbegrepen.


BESTEMMING
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Nederweert’ van de gemeente Nederweert. Binnen het bestemmingsplan heeft het object de bestemming ‘Agrarisch’ (art. 3) met de functieaanduiding ‘intensieve veehouderij’.

Tevens zijn de bestemmingsplannen ‘Buitengebied Nederweert 1e herziening’ en ‘Buitengebied Nederweert 2e herziening’ van toepassing op het object.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.ruimtelijkeplannen.nl


KADASTER
De locatie is kadastraal bekend als gemeente Nederweert, sectie L, nummers
-2690, groot 0,00.75 ha (1/2 eigendom Provincie Limburg)
-2691, groot 2,19.70 ha
Totale oppervlakte: 2.20.45 ha
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Pluimveebedrijf Type onderneming Leghennenbedrijf Type huisvesting Overig Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 595.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 02 ha 20 a 45 ca
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.