Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Heikant 19 in Gastel 6028 RB

Heikant 19

6028 RB Gastel
€ 340.000,- k.k.

Omschrijving

Boerderij met Franse kap, tegen het dorp, voor herontwikkeling.

ALGEMEEN.
Langgevelboerderij met authentieke Franse kap aan de rand van het dorp. Met bijgebouwen. Ideaal voor herontwikkeling tot wonen met ruimte of kleine bedrijvigheid of paarden aan huis.

LIGGING EN OMGEVING.
De boerderij is vrij gelegen in een bosrijke omgeving aan de rand van Gastel,...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 180 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

Boerderij met Franse kap, tegen het dorp, voor herontwikkeling.

ALGEMEEN.
Langgevelboerderij met authentieke Franse kap aan de rand van het dorp. Met bijgebouwen. Ideaal voor herontwikkeling tot wonen met ruimte of kleine bedrijvigheid of paarden aan huis.

LIGGING EN OMGEVING.
De boerderij is vrij gelegen in een bosrijke omgeving aan de rand van Gastel, gemeente Cranendonck. De afstand tot Budel met een regiofunctie voor wat betreft winkels en voorzieningen bedraagt circa 3 kilometer. Maarheeze met de op- en afrit van snelweg A2 is gelegen op circa 6 autominuten.

PERSPECTIEVEN.
1.
Vrij wonen.
Door de vrije ligging biedt deze locatie extra veel woongenot aan liefhebbers van rust en ruimte. De boerderij is nu nog agrarisch bestemd. Herbestemming tot “wonen” met eventueel boerderijsplitsing wordt positief ontvangen door de gemeente.
2.
Activiteiten aan huis.
De woonboerderij met circa 1.200 m³ inhoud en daarlangs een loods van 190 m² en circa 400 m² overige bijgebouwen bieden volop ruimte voor activiteiten aan huis. Zowel hobbymatig als professioneel. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden voor herbestemming als agrarisch verwant, kleine bedrijvigheid of zorgactiviteiten.
3.
Paarden.
Door de aanwezige ruimte, bestemming en achterliggend perceel cultuurgrond (tot circa 1,56 ha) zijn er uitstekende mogelijkheden voor ontwikkeling voor paardenhouderij. Zowel hobbymatig als professioneel. Het nabij gelegen bosgebied geeft fraaie uitrijmogelijkheden.

OMSCHRIJVING.
De langgevelboerderij is gebouwd in 1933. De luiken tezamen met de Franse kap geven de boerderij een speciale authentieke uitstraling.

Voorhuis.
Indeling: woonkamer, keuken, badkamer en 3 slaapkamers.

Achterhuis met opslag en rundveestalling.

Inhoud : circa 550 m³ voorhuis
circa 1.200 m³ langgevelboerderij
Woonoppervlakte : circa 180 m²
Overige inpandige ruimte : circa 160 m²

LOODS.
Multifunctionele loods van 16 x 12 meter uit 1983, gebouwd van steen (spouw) met stalen spanten en met abc-golfplaten gedekt. Ingericht als opslag en jongveestalling.
Oppervlakte: 190 m²

DWARSSTAL AAN BOERDERIJ.
Voormalige grupstal, gebouwd van steen (spouw) met stalen spanten en met abc-golfplaten gedekt.
Oppervlakte: circa 255 m²

KIPPENHOK.
Oude stal in matige toestand met houten spanten en abc dak.
Oppervlakte: circa 120 m²

GARAGE.
Gebouwd van steen (betonpanelen) met houten spanten en abc dak. Voorzien van automatische kanteldeur.
Oppervlakte: circa 32 m²

BIJZONDERHEDEN.
• De bestemming van de locatie Heikant 19 is nog “agrarisch”, gelegen in een bebouwingsconcentratie direct tegen het dorp. Herontwikkeling tot “wonen” of “kleine bedrijvigheid” wordt in principe positief beoordeeld door de gemeente. Ook boerderijsplitsing behoort tot de mogelijkheden.
• De boerderij met authentieke Franse kap heeft de kwalificatie “Beeldbepalende boerderij”. De gemeente wil dit aangezicht behouden voor de toekomst.
• De locatie wordt aangeboden met circa 1.500 m² (circa 30 x 50) met boerderij en garage en een gedeelte van de dwarsstal. In overleg is het perceel uit te breiden met de loods en / of extra cultuurgrond tot maximaal 1,56 ha.
• De vrije ligging en toch vlakbij het dorp biedt extra kansen voor mensen die op zoek zijn naar beleving van rust en ruimte. Met recht een speciale “Buitenstate”.
• Door verkoper wordt een bankgarantie of waarborgsom verlangd.

Heeft u interesse in deze vrijstaande woning dan kunt u zich voor koop richten tot ons kantoor te Helmond.

Buitenstate Makelaars: specialisten in landelijk wonen. Met onze kennis en expertise van het buitengebied staan wij graag voor u klaar bij de koop of verkoop van uw landelijk gelegen woonboerderij, villa of vrijstaande woning! www.buitenstate.nl
Overdracht Status Verkocht Prijs € 340.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning woonboerderij Type woning vrijstaande woning Bouwperiode 1931-1944 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 180 m² Perceeloppervlakte 1500 m² Overige inpandige ruimte 160 m² Inhoud 1200 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Radson HR E300 (Gasketel uit 2007, Eigendom) Buitenruimte Tuin Zijtuin Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 1 auto(s). Parkeeroppervlakte 32 m² (800 bij 400) Dak Soort dak mansarde dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente maarheeze Sectie g Perceelnummer 1041 Oppervlakte 840 m² Kadastrale gegevens Gemeente maarheeze Sectie g Perceelnummer 1042 Oppervlakte 660 m²
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.