Mijn favorieten

Taxaties Agrarisch

Wilt u agrarisch vastgoed laten taxeren?

Taxeren van agrarisch vastgoed is specialistisch werk. Onze agrarisch makelaars staan al zo’n 25 jaar met hun voeten in de Brabantse en Limburgse klei. Wij kennen de waarde van agrarisch vastgoed beter dan wie ook. Taxatierapporten zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van het doel en de instantie die om het rapport vraagt. Wij wijzen u graag de weg in dit complexe landschap.
 

Wat is de marktwaarde?

De verwarring begint vaak al bij het begrip marktwaarde. Een koper en verkoper schatten de verkoopwaarde heel anders in omdat ze ieder een ander belang hebben. De belastingdienst heeft het over waarde in het economisch verkeer, de going-concern-waarde en de waarde in verpachte staat. Bij onteigening heeft de overheid het over volledige schadeloosstelling. De bank praat over de opiniewaarde bij gedwongen verkoop. Om maar een paar definities van marktwaarde te noemen. Het maakt veel uit voor welke doel u een taxatierapport nodig heeft. Onze agrarisch makelaars weten wanneer welk taxatierapport vereist is en wat daar precies in moet staan.
 

Taxatie is de basis van alles

Wat u ook van plan met met uw agrarisch onroerend goed, een vakkundig en rechtsgeldig taxatierapport is de basis van elke transactie. Inzicht in de waarde van uw goed is daarom een eerste vereiste om zaken te doen. Welke zaken dan ook. Bel ons gerust voor een vrijblijvende afspraak en eerste advies. We komen graag naar u toe. Onze Register Makelaars-Taxateurs zijn aangesloten bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

 
Wanneer heeft u een taxatierapport van agrarisch vastgoed nodig?

  • Bedrijfsovername / bedrijfsopvolging
  • Bedrijfsbeëindiging (van bedrijf naar privé)
  • Waardebepaling in verband met successieaangifte
  • Ondersteuning verkoopbeslissing
  • Ondersteuning aankoopbeslissing
  • Overzetting naar andere rechtsvorm
  • Fiscale aangelegenheden
 
Heeft u een betrouwbaar taxatierapport voor uw agrarisch vastgoed nodig? We helpen u graag.

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring