Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Bouwkavel 3 Aardenburg in Helmond 5706 LP

Bouwkavel 3 Aardenburg

5706 LP Helmond
Koopsom € 345.881,25 k.k.

Omschrijving

Zeer fraai en riant bouwperceel, groen gelegen tegen een strook van 20 meter welke is bestemd voor bos en aan de rand van Brandevoort, voor de bouw van een vrijstaand woonhuis.

Op deze kavel kunt u naar eigen inzicht een vrijstaande woning ontwerpen. De bouwstijl van de woning zal aansluiten bij de reeds gerealiseerde (bos)woningen in de omgeving.

Nadere eisen...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Zeer fraai en riant bouwperceel, groen gelegen tegen een strook van 20 meter welke is bestemd voor bos en aan de rand van Brandevoort, voor de bouw van een vrijstaand woonhuis.

Op deze kavel kunt u naar eigen inzicht een vrijstaande woning ontwerpen. De bouwstijl van de woning zal aansluiten bij de reeds gerealiseerde (bos)woningen in de omgeving.

Nadere eisen architectuur woning en inrichting woonkavel 3 kavels bestemmingsplan Brandevoort Oost Aardenburg, December 2012.
In het bestemmingsplan ‘Brandevoort Oost Aardenburg’ zijn aan de straat Aardenburg drie bouwkavels opgenomen. Tussen de woonpercelen en de Geldropseweg is een strook van 20 meter bestemd voor bos, hierin is geen bebouwing toegestaan. Hierdoor ontstaat een groene entree van de stad aan de Geldropseweg. De bestaande bosstructuur langs de Geldropseweg wordt doorgezet tot aan de nieuwe grens van het perceel Geldropseweg 125. De nieuw te bouwen woningen dienen zich te voegen binnen de ruimtelijke sfeer van boswonen.


Bij de bouwplanontwikkeling gelden naast het bestemmingsplan ook de volgende randvoorwaarden:

Architectuur
Omdat het plan Geldropseweg – West tegen Brandevoort aanligt is ervoor gekozen een bijzondere variant op de Brandevoort architectuur als uitgangspunt te nemen.

De boerderijwoning
In de regels van het bestemmingsplan staat aangegeven dat de woningen compact en laag moeten blijven zodat de bomen boven de woningen uit zullen komen. Bijgebouwen zoals garages en schuurtjes zullen direct aan of in de woning zelf opgenomen worden en mogen 60 m2 bedragen. Het archetype is de boerderijwoning uit de Brabantse dorpen. Deze bestaat uit een langgerekte bouwmassa aan de straat waarin naast het woongedeelte een kleine stal of schuur was opgenomen. Overigens kunnen eigentijdse interpretaties op dit thema dit beeld verfrissen.

Hoofdbouwmassa
De hoofdbouwmassa van de woningen kan maximaal 15 meter breed worden met een maximale goothoogte van 3 meter. Er ontstaat daardoor een brede langgerekte woning. De nokhoogte mag maximaal 7 meter zijn. De dakhelling bedraagt zoals overal in Brandevoort 45º. Er kunnen daarvoor nog enkele vertrekken onder de kap worden gerealiseerd.

Aanbouwen
Aanbouwen aan de woning binnen het 15 x 15 bouwblok, zijn mogelijk met als voorwaarde dat er een duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijmassa blijft bestaan. Ook in kleur en materiaalgebruik dient dit tot uitdrukking te komen. De Brandevoort architectuur is hoofdzakelijk klassiek. In dit plandeel gaan de klassieke vormen over in een meer landelijk/dorpse variant. Dakopbouwen dienen ondergeschikt aan de hoofdmassa te zijn. Dakkapellen zijn als losse elementen op het dak gezet en steken niet door de gootlijn heen.

Materialen en kleuren
Om het bosachtig karakter van de buurt tot zijn recht te laten komen dienen materialen en kleuren zoveel mogelijk aan te sluiten bij de aardse kleuren van de omgeving. Het kleurenpalet van het schilderwerk is afgeleid van het traditionele kleurgebruik bij Brabantse boerderijwoningen.
Voordeuren en garagedeuren zijn steeds uitgesproken donker van kleur. Verder is het onderscheid kenmerkend dat gemaakt wordt bij de kleurkeuze van kozijnen enerzijds en ramen en deuren anderzijds. Kozijnhout kan worden geschilderd in kleuren zoals gebroken wit of licht grijs, traditioneel oker of warm grijs. De kleur van raamhout wijkt daarvan af: donker als de voordeur, grijs of wit. Okergeel wordt alleen in combinatie met donker groen en (gebroken) wit toegepast. Indien traditionele luiken worden toegepast is een kleuronderscheid tussen kozijnen en raamhout minder relevant. Luiken dragen voldoende bij aan een levendig gevelbeeld.
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 345.881,25 kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging In woonwijk Indeling Perceeloppervlakte 1399 m²
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring